Skip to main content

Wat kunt u verwachten.

Inleidend gesprek (anamnese)

Als u voor de eerste keer gemasseerd wordt,wil ik graag enkele dingen van u weten. Bijvoorbeeld over pijn, recente en oude blessures, eventuele sportbeoefening, medicijngebruik en medische voorgeschiedenis. Ook wordt uw lichaamshouding grondig geobserveerd.

Ontspanning is de belangrijkste voorwaarde voor een goede behandeling. Daarom besteed ik uitgebreid aandacht aan het inventariseren van de eventuele klachten. Zo kan ik een optimale massage op u afstemmen. Het gesprek is ook bedoeld om u op uw gemak te stellen en om informatie te geven over de effecten van de door u gekozen massage.

Massage, waarom?

Ontspanning
Massage is ontspannend voor lichaam en geest,dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben, of het gewoon druk of spannend hebben in je leven.

Bewustwording en contact
Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat er allemaal gewaar te worden is,daardoor krijg je meer contact met je lichaam en een stuk van jezelf.

Aangeraakt worden
Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften, als je in het verleden te weinig of onveilig aangeraakt bent, kan massage je weer wat teruggeven.

Aandacht voor jezelf
Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf verwennen is ook een goede reden!

Je zit niet lekker in je vel
Dit kan van alles betekenen, misschien ben je depressief of onrustig, stijf of heb je een onbestemd gevoel of heb je aandacht nodig.
Ook zwangerschap is een mooie reden om je te laten masseren.

Ondersteuning bij veranderingen
Massage kan een mooie ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.

Mijn visie

Niet alleen aandacht voor een klacht of een stukje van je lichaam, ook aandacht voor het geheel. Acceptatie van wat er is zonder te moeten veranderen. Wederzijds respekt voor grenzen, er wordt niets geforceerd.

De behandeling

Je hoeft niets mee te nemen, graag wel eerst wassen voor het bezoek. Kom op tijd, dus niet veel te vroeg en zeker niet te laat! Een afspraak moet 24 uur van te voren worden afgezegd, anders worden de kosten in rekening gebracht. De behandeling vindt in een huiselijke sfeer plaats, ik gebruik een goede olie en een comfortabele massagetafel. Meestal werk ik met rustgevende muziek, als je het prettig vindt kun je natuurlijk een eigen cd meenemen. Voor minder mobiele mensen is het ook mogelijk om een behandeling aan huis te krijgen, hiervoor heb ik een koffertafel. Na de behandeling is er natuurlijk tijd om rustig bij te komen.