Skip to main content

Massage bij Kanker.

Deze vorm van massage is niet te vergelijken met de andere massage technieken die ik toepas.
Het is een ontspannende massage, die aangepast is aan het lichaam dat heel hard moet werken om de ziekte en medicatie te verwerken.

Als je te horen krijgt dat je kanker hebt dan staat je hele leven op z'n kop. Je bent een persoon en ineens ben je patiënt en is alle aandacht gericht op het ziek zijn. Aangeraakt worden gebeurt dan vaak alleen nog om medische redenen.
Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk is het een heftige belasting, wat brengt de toekomst? je spreekt hierover, dit zijn vragen die je stelt met deze 'ziekte' wat veel spanningen en stress veroorzaken waarbij dit niet bevorderlijk is voor het herstel.
Kanker zorgt ervoor dat je lijf veranderingen ondergaat die ongemakken kunnen geven.
Massage zorgt niet voor genezing maar kan de kwaliteit van leven verbeteren. Door de massage herstelt het contact met het lichaam en ervaren mensen dat het lichaam prettig kan aanvoelen.

In de praktijk ervaar ik dat het zeer ontspannend werkt en er aandacht is voor het aangeraakt worden op een liefdevolle manier, even 'genieten' een moment voor jezelf. Uiteraard wordt er tijd vrijgemaakt om nog even na te praten. Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen dan kom ik naar u toe.

Contra-indicatie:

Ik pas de massage aan de fase van de ziekte, behandeling, symptomen en bijwerkingen.
Eén juiste manier van massage bij de ziekte kanker bestaat niet. Wat zijn de beperkingen. De duur van de massage hangt hiervan af. Het kan een korte massage van ongeveer 15 minuten zijn maar ook een massage van een half uur of een uur is mogelijk, dit hangt af van de situatie.
Wat absoluut niet mag is direct op de tumor masseren. Niet te lang masseren omdat het lichaam uit balans is en het lichaam al hard moet werken.