Diploma Trigger Needling Concept behaald op 27 maart 2014.

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen, stijfheid en pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze problematiek zijn triggerpoints: drukgevoelige plaatsen in de spieren.

Als er een cliënt komt in de praktijk kijk ik tijdens het onderzoek en de behandeling naar signalen van neuropathie. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden. Deze worden gebruikt om een zogenaamde release van de spier te verkrijgen. De spier wordt geprikkeld met een dunne naald. In eerste instantie ontstaat een reflexmatige verkramping van de spier, dit wordt een local twitch respons genoemd. Die wordt door de cliënt waargenomen. De bedoeling is dat naderhand de spier loslaat. Dan kan direct zijn, maar kan ook pas later optreden. Meer ontspanning in de spier betekent dat de doorbloeding kan toenemen en herstel kan optreden. De mobiliteit in de aanliggende gewrichten kan verbeteren. Het uiteindelijke doel van Dry needling is dat de neuropathie (het niet goed functioneren van een of meerdere zenuwen) zich geleidelijk herstelt. De pijn neemt af en de spier en gewrichtsfunctie neemt toe.

Pravoma - Praktijk voor Massagetherapie
Aardster 18 •  2403RH Alphen a/d Rijn
Telefoon 0172 419128 • Mobiel: 06 25211009 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

privacybeleid